Aventura als confins d'islàndia
Del 16 al 26 Juliol de 2022
El punt més a nord-oest d’Islàndia i de tot Europa és la llar de la guineu àrtica a Islàndia. A la Península de Hornstrandir aquest animal es troba protegit de la caça i allunyat de l’ésser humà per un territori extens i hostil.
La nostra aventura ens portarà a conviure amb les guineus a la part més llunyana d’aquestes terres, molt a prop del Cercle Polar Àrtic. En aquesta zona plantarem el campament, des rodó farem excursions per explorar rius i cascades, platges de sorra negra, trolls de pedra i penya-segats plens d’aus marines. En aquest esplèndid entorn viu la guineu àrtica, que veurem amb el seu pelatge estival. Tindrem l’oportunitat de contemplar les cries acabades de sortir del cau donant els seus primers passos per explorar el seu món.
QUIN és el plà?
Es tracta d’un viatge exclusiu en el qual podrem fotografiar les guineus àrtiques en total llibertat. Una setmana a la península deshabitada de Horstrandir, on les guineus viuen protegides de la caça, de manera que no tenen por a l’home, com sí succeeix a la resta d’Islàndia.
Ens allotjarem en un campament situat a la zona més salvatge de la península. Aprofitarem les llargues hores del dia per captar fotografiar la guineu àrtica, les diferents espècies d’aus i els espectaculars paisatges que ens ofereixen els fiords, les muntanyes i els penya-segats de la zona.
Sempre que la meteorologia ho permeti farem excursions per explorar el primitiu paisatge de Hornstrandir. Hi ha diverses possibilitats, i tot i que el nivell no és massa alt es requereix un mínim de forma física.
SOBRE HORNSTRANDIR
La Reserva Natural de Hornstrandir és una terra inalterada i salvatge. Els últims residents la van abandonar en 1952 a causa de les dures condicions de el lloc. No hi ha carreteres a tota l’àrea i només es pot accedir per mar.
El paisatge es mostra grandiós en totes direccions. Els fiords es formen a partir d’elevades muntanyes que s’eleven abruptament des del nivell de la mar. L’estiu vesteix de color el paisatge. Tindrem nombroses oportunitats de retratar-sota les canviants llums que ofereix la meteorologia. Per aquest motiu recomanem portar objectius angulars a més de focals llargues.
La meteorologia és molt variable i dramàtica. El mateix dia pot ploure, lluir el sol i nevar, pel que resulta fàcil imaginar les infinites possibilitats fotogràfiques que proporciona Hornstrandir.
EL NOSTRE ALLOTJAMENT
Ens allotjarem en un campament situat a la part més septentrional de la península de Hornstrandir, envoltats de dunes de sorra negra, trolls de pedra, la platja, l’oceà Àrtic a nord i un port de muntanya esquitxat de cascades a sud.
El campament es troba molt a prop dels penya-segats, als quals podrem accedir a peu o amb barca pneumàtica.
La botiga comunitària compta amb cuina completa i una zona per als àpats, calefacció, zona de descans i espai per emmagatzemar material. També compta amb un generador per carregar bateries.
Comptem amb diverses tendes de campanya per a dues persones i sacs de dormir.
la guineu àrtica i altra fauna de la zona
La guineu àrtica, l’estrella d’aquesta expedició, és l’únic mamífer natiu d’Islàndia, on ha de sobreviure sota unes condicions molt dures en un entorn hostil i amb poc aliment. Són animals molt curiosos, i si som prou pacients és molt probable que s’acostin.
El pelatge de la guineu àrtica pot tenir dues tonalitats, blau i el blanc. El color blanc correspon a el 95% de la població mundial, mentre que el blau (marró, en realitat) és molt més rar. Curiosament, en els fiords de l’oest d’Islàndia el 80% dels individus són dins d’aquesta varietat.
Hornstrandir és el lloc d’Islàndia amb major quantitat de guineus àrtiques. Així i estan escampats i són molt territorials. En els voltants del nostre campament podrem fotografiar diverses famílies de tots dos pelatges (blau i blanc).
A més de la guineu àrtica i alguna trobada espontania amb les foques, a la península també hi ha una gran varietat d’aus. Hi ha la possibilitat de veure algunes espècies molt interessants, com perdius nivals, zarapitos, éideres, ànecs arlequí, fulmars boreals i falaropos picofinos. En rares ocasions es poden veure àguiles i fins i tot algun falcó grifó. En total hi ha 55 espècies d’aus en Hornstrandir, 14 espècies de mamífers marins (entre els quals destaquen diferents espècies de balenes i dues de foques) i cinc de mamífers terrestres.
PREU
3200 € per persona
EL PREU INCLOU
- Allotjament de les nits prèvies i posteriors a la nostra arribada a la península de Hornstrandir (Reykjavík i / o Isafjördur) en habitació doble i / o triple. Dues nits en Isafjördur i dos a Reykjavík
- Transfer de l’aeroport internacional de Keflavik a l’hotel de Reykjavík
- Trasllat en vaixell des Isafjördur a l’campament de Hornstrandir
- Allotjament les 5 nits (6 dies) al campament de Hornstrandir a botiga doble
- Tots els esmorzars, dinars i sopars durant els 6 dies d’estada al campament de Hornstrandir
- Xef que cuinarà per a nosaltres tots els àpats dels 6 dies d’estada a Hornstrandir.
- Llanxa pneumàtica per transportar-nos sempre que ho desitgem, des del campament fins a la platja més propera als penya-segats
- Trasllat en vaixell des del campament de Hornstrandir a Isafjördur
- Transfer de l’hotel de Reykjavík l’aeroport internacional de Keflavik
- Acompanyament en tot moment de la guia fotogràfica Marta Bretó, que proporcionarà atenció personalitzada a cada viatger, tant en l’aspecte tècnic com en el comportament de l’espècie per permetre un acostament reeixit. L’assessorament serà de 24 hores i inclou les explicacions per optimitzar les fotos i l’edició de les imatges per a garantir un bon reportatge final
- Assegurança “complet plus” (cobertura mèdica fins a 15 000 euros i anul·lació fins a 1000 euros)
EL PREU NO INCLOU
- Vol internacional
- Vol intern d’anada i tornada de Reykjavík Isafjördur
- Opcional: Visita a l’Arctic Fox Centre per a comprendre millor a la guineu àrtic islandès
- Despeses personals
- Qualsevol concepte no especificat a l’apartat “El preu inclou”
GENIAL, M'APUNTO
Posa’t en contacte amb nosaltres per reservar plaça o per demanar més informació sobre aquest viatge.
Si us plau, indica’ns exactament en què et podem ajudar.
Ens trobaràs a marta@indomitus.eu y info@martabreto.com