Phototrekking “Voltors i estels a Matarranya”: Crònica i fotos

Aquest passat cap de setmana es va celebrar el tercer Phototrekking de l’any, el qual ens va portar a fotografiar una gran quantitat de voltors a la comarca del Matarranya, així com alguns dels seus paisatges i com no podia faltar, la nit. Per a això, aquest cop vaig comptar amb la col·laboració com a segon professor en la matèria amb el col·lega i amic Joan de la Malla, qui ja té llargs anys d’experiència a la zona i va compartir les seves tècniques i trucs fotogràfics per retratar fauna salvatge en moviment.

Ens vam allotjar en un lloc molt especial, ja que està ubicat dins d’un observatori de voltors en el qual des de fa més de 25 anys, en Jose Ramon, conegut també com Buitreman, alimenta sense falta cada matí a centenars de voltors que vénen de diferents zones a per al seu esperat esmorzar, abans d’anar-se’n a altres llocs aprofitant les tèrmiques per al seu desplaçament.

Al llarg del cap de setmana hem pogut realitzar dues observacions, tenint la possibilitat de fotografiar els voltors amb dues llums diferents (sol i ombra), així com comptar amb les subtils diferències del dia a dia. A part dels nombrosos exemplars de voltor comú, hem pogut observar una parella d’aufrany (dissabte) i una altra de milà (diumenge), així com corbs i fins i tot una guineu, que va aprofitar més d’un moment de distracció ara portar-seu propi mos i sortir corrents. A més, vam poder realitzar un reportatge molt complet, en poder fotografiar des de l’arribada dels voltors al cel, els seus aterratges i aproximacions, posats, retrats i interaccions entre individus de la mateixa i altres espècies.

Durant la resta del dia ens vam mantenir ocupats. Vam visitar alguns dels pobles més pintorescs de la zona, les seves ermites, castells i fins i tot un convent en ruïnes, així com aprofitar la acolorida primavera i els seus prats florits de roselles i altres flors. Fins i tot la nit de dissabte, els que no estaven molt cansats, es van atrevir a sortir en plena nit a recórrer els camps d’oliveres, per retratar-los sota la llum de les estrelles.

Sens dubte ha estat un bon cap de setmana, molt complet, en el qual fins i tot vam celebrar l’aniversari d’un dels phototrekkers. Moltes gràcies David, Elisenda, Xavier, Manu, Víctor, Montse, Marina, Jose, Jaume, Llorenç, Fortià, Luis i Carmen per la vostra companyia. Esperem veure-us de nou aviat!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt