Viatge fotogràfic a Islàndia – estiu de 2018: crònica i fotos

Vam aterrar a Keflavík una tarda assolellada de juliol. La temperatura era estranyament agradable i en la distància, despuntava el volcà Snaefells, donant-nos la benvinguda. Es presentaven unes bones vibracions per als dies que estaven per venir. No obstant això, el següent dia va començar plujós i les gotes van anar caient intermitentment la resta del dia. Tot i així, els viatgers no van trigar a adonar-se que es mojarían més amb l’aigua de les cascades que no pas amb la de la pluja!

Svartifoss (la cascada negra)

I la veritat és que aquest ha estat de moment, el viatge més passat per aigua que hem tingut, però com sabreu, el mal temps dóna lloc a increïbles oportunitats fotogràfiques, núvols amenaçadors i atmosferes molt especials. Tot i la pluja intermitent també hem pogut gaudir d’algunes postes de Sol memorables, i el Sol de mitjanit ens ha permès allargar les jornades durant més temps.

Posta de Sol a Jökulsárlón
Posta de Sol amb barnacles a Jökulsárlón

Per si fos poc, en aquesta ocasió, hem tingut una sort especial amb la fauna: grans quantitats de frarets ens esperaven en els penya-segats, proporcionant-nos uns colorits models entre les flors que creixen en la vora del precipici. Les balenes tampoc s’han quedat enrere: vam veure un total de 9 exemplars de balena iubarta, que dansaven, saltaven, mostraven les seves cues i se submergien al voltant del nostre vaixell. Tampoc van faltar les curioses foques, els esvelts xatracs àrtics ni les sorollosos garses de mar.

Fraret atlàntic

Han estat 10 dies d’emocionants aventures, carreteres plenes d’ovelles, paisatges de fantasia i natura espontània. Hem recorregut camps de lava, prats de molsa, cascades capritxoses, penya-segats poblats per milers d’aus, gelades llengües glacials i curioses formacions de basalt. No hem deixat de banda les activitats més aventureres com navegar entre balenes i icebergs, caminar entre muntanyes de colors o calçar-nos els grampons per endinsar-nos en el més profund de la glacera. Fins i tot hem pujat dues muntanyes islandeses: el Námafjall i el Brenisteinsalda. En tot moment, ens hem deixat per les llums i textures, olors i instants que aquesta meravellosa terra ofereix a l’amant de la natura.

Landmannalaugar
Falljökull
Textures en una zona geotermal

Sens dubte, ha resultat un viatge que no ha deixat un segon a l’avorriment. Ni tan sols per a mi, que després de tants viatges a Islàndia, aquesta illa mai deixa de sorprendre’m. Cada vegada que visito un lloc la llum, l’atmosfera o l’entorn han variat, proporcionant-fotografies úniques i irrepetibles, la qual cosa sempre és fantàstic per a un fotògraf. Espero que així ho hagin viscut també els viatgers d’aquesta edició. Moltes gràcies per la vostra companyia, simpatia i il·lusió Llum, Gerald, Jaume, Llorenç i Ricard, heu estat una companyia meravellosa i memorable.

Foto de grup

Si llegint aquestes línies us ha entrat l’esperit aventurer i voleu acompanyar-me, podeu veure informació sobre aquest viatge AQUÍ. Però si no podeu esperar a l’any que ve també podeu apuntar-vos a alguna de les altres edicions (en fem dues a l’hivern). A finals de gener ens anem a una zona remota d’Islàndia a fotografiar les guineus àrtiques i al febrer, fotografiarem els paisatges hivernals, el gel i la neu. Tots dos viatges amanits amb la fotografia d’aurores boreals. Informa’t sobre l’expedició guineu àrtica AQUÍ, i sobre Islàndia: hivern boreal i aurores AQUÍ.

Us deixo amb algunes imatges variades dels paisatges visitats i els intrèpids aventurers 🙂

Tots aquests viatges fotogràfics a Islàndia estan organitzats en col·laboració amb  AUSTRALphoto y Descubrir tours. Podeu consultar les seves pàgines web, destinacions i itineraris detallats clicant sobre els respectius noms.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt