Phototrekking d’estiu: Crònica i fotos

Fa un parell de dies tornàvem de la nostra última aventura, la qual ens va portar al llarg del Vallé d’Ossau, al Pirineu francès, a través d’una excursió que ens mostraria les seves llums i bells paisatges, plens d’ovelles, cavalls i vaques; rius, llacs i cascades i per descomptat, abruptes formacions muntanyoses que culminaven l’espectacle.

Phototrekker retratant el Lac du Miey amb el Midi d’Ossau

Com la Llei de Murphy del fotògraf mana, vam iniciar el primer dia sota una tempesta que no semblava propiciar res de bo. Però així són les tempestes d’estiu: curtes i intenses, així que després d’una tarda mogudeta, vam poder gaudir d’una impressionant posta de Sol des de la frontera amb França, la qual ens brindava una vista del Midi d’Ossau (2885 m), des del costat oposat des del qual que estaríem durant la ruta. Per si fos poc, aquella primera nit ja vam tenir el nostre primer contacte amb les Perseides.

Posta de Sol al Portalet

I és que un dels objectius d’aquesta activitat era la de capturar amb les nostres càmeres l’espectacle de la pluja d’estrelles. Aquesta pluja és de les més importants i populars de l’any, a més de per donar lloc a mitjans d’agost (època de vacances i amb temperatures agradables que conviden a gaudir de la nit), és també una de les més potents de l’any, juntament amb la de les Gemínides (desembre).

Perseides sobre el Midi d’Ossau. Unió de diverses fotografies

Després d’aquesta primera presa de contacte vam anar a descansar, ja que el dia següent ens esperava una veritable prova d’esforç. Al terreny abrupte calia sumar el pes de les motxilles, amb els nostres estris per a tres dies de muntanya. Per si fos poc, durant l’últim tram de l’excursió la meteorologia va posar a prova la nostra tenacitat, primer amb una pluja lleu però acabant amb una bona pedregada.

Els Phototrekkers van passar la prova i després del dur esforç es van trobar amb un paisatge increïblement bonic: el llac Gentau amb l’imponent Midi d’Ossau, i aquells tenebrosos núvols de tempesta, van acabar per regalar-nos un bon espectacle durant les darreres llums del dia.

Els colors de la posta de Sol

I no només vam gaudir de la posta de sol i les nocturnes, sinó que a més, els més valents es van despertar per fotografiar també la colorida sortida del Sol.

El canvi de llums va ser una cosa constant i que ens deixava sense descans. La sensació general és que vam poder veure les quatre estacions de l’any en tan sols tres dies. Vam tenir sol, núvols, boira, calamarsa, pluja… Un “no parar” per a les nostres càmeres i per no perdre detall de les modificacions del paisatge. I és que cada foto que disparàvem semblava única i irrepetible, fruit d’un instant de llum i unes coincidències concretes. Tot un luxe per a un grup de fotògrafs assedegats de fotos.

El fet de tenir tres dies ens va permetre passar el dia explorant l’entorn i buscant els millors punts de vista i enquadraments per quan les bones llums arribessin. Per recuperar forces, tornàvem al refugi on la sopa calenta i el formatge ens posaven les piles per a una nova sessió. La primera nit el cansament va fer efecte en el grup i en tenir un cel molt tapat no es van fer les nocturnes però es va aprofitar la sortida del Sol. La segona nit l’espectacle va ser total i vam poder retratar la pluja d’estrelles i només els més tossuts van sortir després de tres hores de son, a per una nova sortida de Sol.

El llac Gentau es va convertir de nit, en una de les ubicacions per les nocturnes. A la foto es pot veure com fa de mirall perfecte i s’hi reflexen, entre d’altres constel·lacions, les Plèiades

Amb el tercer dia va arribar el moment de seguir amb la ruta i deixar enrere aquell lloc tan especial, però la baixada encara ens deparava nous reptes fotogràfics: la boira. Vam poder jugar amb les siluetes del paisatge, els excursionistes i la fauna. També vam descobrir nous llacs i paisatges, que poc a poc ens van portar fins al punt d’inici de l’excursió, on ens vam acomiadar amb una deliciosa crêpe.

Llorenç, Anggie, Ester, Francesc, Elena, Xaviers (perquè teníem 3, ni més ni menys!), Ricardo, Joan i Carme, heu estat uns valents i un grup meravellós. Aquests dies hem gaudit de paisatges fantàstics i espero que ho hagueu passat d’allò més bé i que hagueu aconseguit fotografies increïbles. Ens veiem a la propera!

I a tu que estàs llegint: si t’ha corroït l’enveja… No deixis escapar el proper Phototrekking! Pots consultar-los AQUÍ

Si vols veure més fotos, aquí tens una petita galeria amb fotografies dels aventurers i algunes de les vistes i detalls que vàrem retratar durant l’activitat:

dfa

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt